my Ume soy was finally ready to be used! (year!!)
i soaked Ume in Soy sauce about a year ago, when i was making UMESYU.
and have been waiting and waiting to make the very tasty Ume Soy.
And now, one of my favorite is
fresh cut turnips with my Ume soy
and Katsuobushi on the top.
Yummy Yummy! ne!
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約一年前
梅酒を作るとき一緒に作った
梅醤油が丁度食べ頃になりました。
昆布と酒と醤油に一年漬けたその味は
梅のエキスがたっぷりです。
ざく切りにカットしたカブに
サッと和えて、鰹節をたっぷりかけて食べるのが
最近のお気に入りです。
保存期間は1年だから、後一ヶ月だけのお楽しみ。
あっという間になくなっちゃうな。。。
もうすぐ
梅酒も解禁だぁ〜
たのしみぃ♡